Üye ol

yeni üye

Profilim

zaten üyeyim

New York’ta Mutlaka Yapılması Gereken 10 Şey!

Bu postu okumaya başlamadan önce New York’a gitmeyi kafanıza koydunuz, bilet fiyatlarına göz gezdirmeye başladıysanız şunu diyebilirim ki: çok iyi düşünmüşsünüz, harika zaman geçireceksiniz!

Daha seyahat planınız taslak aşamasında ise, tam olarak emin olamıyorsanız da bu postu okuduktan sonra eminim ki içinizdeki gitme isteği artacak ve uçak bileti bakmaya başlayacaksınız!

Her şehirde olduğu gibi New York’ta da turist tuzakları, doğru bilinen yanlışlar çok fazla. Times meydanı ikonik ve mutlaka görülmesi gereken bir yer de olsa New York’un inanın ki en güzel yerlerinden biri değil. İşte, sizin için hazırladığım mutlaka görmeniz gereken yerler ve deneyimlemeniz gereken etkinliklerden oluşan 10 madde ile New York rehberi:

Parklardan başlayacak olursak:

BRYANT PARK

İlk olarak: Bryant Park’a gitmeden önce parkın etkinlik takvimini kontrol etmenizi tavsiye ederim. Yaz sonunda ücretsiz konserler, opera ve dans gösterileri oluyor. Biraz da erken giderseniz çimenlere konan örtülerden birine ya da sandalyelere oturabilirsiniz. Kışın buz pisti açılıyor, mevsimlere göre farklı etkinlikler düzenleniyor bu yüzden gitmeden önce internet sitesini mutlaka kontrol edin.

CENTRAL PARK

Eğer vaktiniz varsa Central Park’ta bisiklet turu yapmak çok eğlenceli olabilir, yürümeyi seçerseniz de eğer mutlaka Bethesda Terası’na çıkın, Suların Meleği Heykeli’nin altında resim çekilin. Göl kenarındaki müzisyenleri dinleyin, elinizde pretzel ya da dondurmayla parkın tadını çıkarın.

BATTERY PARK

Diğer bir mutlaka gidilmesi gereken parksa Battery Park: bu parka akşam hava karardıktan sonra gitmenizi ve Seaglass Carousel’e binmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Atlı karıncadaki oturma yerleri balık şeklinde ve dönmeye başladığında ışıklar sönüyor, sadece balıkların ışıkları pastel renklerde yanmaya başlıyor, bir yandan da caz müzik eşlik edince büyüleyici bir yer haline geliyor. Her bir biniş ücreti 5 dolar.

THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART

Central Park’la iç içe olan bu müzeyi, Central Park’ı gezmeden önce ya da sonra ziyaret etmenizi tavsiye ederim. MET, New York’a gidildiğinde mutlaka görülmesi gereken bir müze ve çok beğeneceğinizi düşünüyorum. Eğer Gossip Girl dizisini izlediyseniz MET Müzesi’nin merdivenlerinin şanını zaten biliyorsunuzdur, çok kalabalık bir yer de olsa resim çekilmeyi unutmayın! Giriş ücretleri öğrenci: 12 Dolar, Yetişkin: 25 Dolar.

LITTLE ITALY

Akşam metroya atlayıp Little Italy’e gitmediyseniz %100 New York macerası yaşamamışsınız demektir. Çünkü New York’un en trend mekanları, kafeleri, mağazaları; Little Italy’de! Metrodan çıkınca sizi direk çarşı gibi her yanı farklı bir dükkanla dolu olan caddeler karşılayacak, biraz yorucu olsa da tüm caddelere girin. Karnınız aç gitmenizi tavsiye ederim çünkü her mutfaktan, çeşit çeşit yemekler, tatlı ve içecekler sizi bekliyor olacak. Sokakları çok kalabalık ve sıkışık olduğu için çantanıza dikkat edin.

TOP OF THE ROCK

New York manzarasını en güzel izleyebileceğiniz yerin Top of the Rock olduğunu düşünüyorum. Biraz pahalı da olsa yukarı çıkınca, manzarayı görünce diyeceksiniz ki: O kadar para verdiğime değdi.

ROOFTOP FILMS

Rooftop Films ile New York’ta bir akşamınızı tamamen ücretsiz bir şekilde eğlenerek geçirebilirsiniz. Rooftop Films’de New York’taki gökdelenlerden birinde dev ekranda film gösterimi yapılıyor. Hem hiçbir ücret ödemeden New York manzarası izleyeceksiniz hem de harika bir atmosferde film keyfi yapacaksınız. İzlerken yemek de yiyebilir, uygun bir fiyata sınırsız popcorn alabilirsiniz. Biletler çok hızlı tükendiği için, gidiş tarihiniz belli olur olmaz yer ayırtmanız gerekiyor. Eğer yer bulamazsanız da merak etmeyin, birkaç tane daha bu tarz sinema gösterimi yapan yerler var; rooftop movies olarak arama yapabilir, beğendiğinize yer ayırabilirsiniz.

RADIO CITY MUSIC HALL

Eğer tarihinizi tam olarak belirlemediyseniz bence Radio City Music Hall’da konser olan bir güne göre ayarlayın ve New York’un efsanevi yerlerinden birinde konserin tadını çıkartın. Eğer tarih size uymuyorsa da Stubhub’dan sevdiğiniz bir şarkıcının konserine ya da bir Broadway oyununa bilet alın.

ROCKEFELLER CENTER, 5TH AVENUE, ST. PATRICK’S CATHEDRAL

Üçünü tek bir maddede yazıyorum çünkü üçü de birbirine yakın ve fazla vakit kaybetmeden yaklaşık bir iki saat içinde gezebileceğiniz yerler. Önce Fifth Avenue yazan sokak tabelasının resmini çekilip sonra Rockefeller Center’daki kafede biraz oturabilir en son katedrale gidebilirsiniz.

Hatta bu üç yer Central Park, Radio City Music Hall ve MET Müzesi’ne çok yakın olduğu için hepsini aynı günde gezebilirsiniz.

BROOKLYN& MANHATTAN KÖPRÜLERİ

Şimdi not defterlerinizi açın ve yazacağım konumu kaydedin: Dumbo’daki Water ve Washington caddelerinin kesiştiği nokta. Bu nokta New York’a gitmiş hemen hemen tüm sosyal medya fenomenlerinin resim çekildiği, günün her saati fotoğraf çekilmek için sırada bekleyen insanlar ve fotoğrafçılarla dolu olan bir nokta ve oradan Manhattan Köprüsü’nü harika bir açıyla görüyorsunuz, hatta dikkatle bakarsanız köprünün hemen altından Empire binasını da görebilirsiniz. Burada resim çekildikten sonra Brooklyn köprüsünü baştan sona yürüyün ve bolca resim çekilin. Havanın kararma saatini kontrol ederseniz hem gün ışığını hem güneşin batışını hem de New York’un ışıklarını köprüden yürürken görmeniz mümkün.

BONUS:

CONEY ISLAND

Eğer New York’u yazın ya da ilkbaharda ziyaret ediyorsanız kesinlikle Coney Island’a gidin. Vaktiniz varsa okyanusta biraz yüzün, güneşlenin, kitap okuyup kumsalın keyfini çıkarın. Daha sonra da kendinize bir lunapark kartı alıp roller coasterlara binin; benim favorim olan Soarin’ Eagle’ı denemenizi tavsiye ederim. Yüz üstü yatarak bindiğiniz roller coasterda kendinizi kartal gibi hissediyorsunuz. Bu kadar aktiviteden sonra karnınız acıkınca da Coney Island’ın meşhur hot doglarından yiyebilirsiniz.

OTEL ÖNERİLERİ

Otel Pod Times Square

OTELİN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Şehrin en merkezi yerlerinden birinde olan Pod otel’den yürüyerek Times Meydanı’na ve görmek isteyebileceğiniz bir sürü yere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Otelden yaklaşık 2-3 dakikalık yürüme mesafesinde TLC’deki programlarından tanıdığımız Pastacılar Kralı Buddy’nin pastanesi olan Carlo’s Bakery’den kahvaltınızı yapıp güne zinde bir şekilde başlayabilirsiniz. Eğer New York’tan otobüsle başka bir şehire geçmeyi planlıyorsanız da otobüs terminali otele yürüyerek beş dakika mesafede yer alıyor.

Hudson New York, Central Park

OTELİN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Otel, Central Park ve metro istasyonuna yürüme mesafesinde olan konumu ile öne çıkıyor. Tesis bünyesindeki restoran ve bar seçenekleri arasında Umami Burger, Private Park, Sky Terrace, Library Bar ve Hudson Bar bulunmakta.

Otel CitizenM Times Square

OTELİN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Manhattan’ın merkezinde bulunan bu otelden yürüyerek Times Square’e sadece 1 dakikada, Central Park ve Columbus Circle’a ise 5 dakikada ulaşabilirsiniz. Otel, Rockefeller Center ve Empire State Binası’na yürüyerek 15 dakikalık uzaklıkta yer almaktadır.

HOSTEL ÖNERİLERİ

Oteli sadece uyumak için kullanacağım o yüzden daha hesaplı bir yer bakıyorum; hostelde kalıp yatakhanede de uyuyabilirim diyorsanız eğer size iki tane de hostel önerim var.

HI NYC HOSTEL

HOSTELİN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Hostel, Broadway Caddesi’nden bir blok uzaklıkta olup Central Park’tan 10 dakikalık yürüme mesafesinde. Ücretsiz Wi-Fi, bir film salonu ve büyük bir avlu da mevcut, hostelin mutfağından yararlanıp kendi yemeğinizi de yapabilirsiniz.

JAZZ ON COLUMBUS CIRCLE HOSTEL

HOSTELİN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN.

Hostel’den Columbus Circle ve Central Park’a yürüyerek 4 dakikada ulaşabilirsiniz. Tesiste ücretsiz WiFi erişimi sağlanmaktadır. En yakın havaalanı olan La Guardia Havalimanı ise Jazz on Columbus Circle Hostel’e 9 km mesafededir.

BONUS 2:

Küçük ip uçları:

– New York’un çoğu yerinde sadece kredi kartı geçiyor ve büyük miktarlarda (50-100 dolar gibi) nakit bozdurmanız neredeyse imkansız, hazırlıklı olun.

-New York metrosu ilk kullanışlarınızda karışık görünebilir ama telefonunuzdaki harita çalışmasa bile her metronun girişindeki haritadan yardım alarak ve görevlilere sorarak yolunuzu bulabilirsiniz. Metro kartınızı kullandıktan sonra atmayın çünkü tekrar ona para yükleyip kullanabilirsiniz.

-New York’ta yaşayan herkes zamana karşı yarışıyor, hızlı yaşıyormuş gibi olduğu için ayakta, yürürken yemek yemek New York’lulara göre normal bir eylem. Bu nedenle şehir seyyar satıcılar ile oldu ve bu satıcılarda oldukça güzel yemekler de bulmanız mümkün. Bir deneyin denerim.

-Kadınlar için özel bir ip ucu: tüm gün gezdiniz, akşam Times meydanına geldiniz ve fotoğraf çekileceksiniz ama makyajınızın bozulduğunu hissediyorsanız; gece 1’e kadar açık olan Times’taki Sephora’ya girin ve tester ürünlerden beğendiklerinizi elinize alıp aynanın karşısında makyajınızı yapın. Yarım saat boyunca bu hizmet ücretsiz ve tüm testerları kullanabilirsiniz.

Mutlu alışverişler | Ecem

Henüz Artıway’li değil misin?

Şimdi Katıl

Yorumlar (0)

Comments are closed here.

Tüm Yazılar

YUKARI