Üye ol

yeni üye

Profilim

zaten üyeyim

Pandemiden Sonra Ziyaret Edebileceğin 10 Sakin Avrupa Şehri 🎠
Photo by Joss Woodhead on Unsplash

Uzun bir süredir seyahat edemedik ve belki bir süre daha rahatlıkla seyahat edemeyeceğiz. Aşılar olunduktan, seyahat rahatladıktan sonra hem gezip hem kalabalık şehirlerden uzak durmak isteyenler için Avrupa’nın doğası veya kültürüyle ilgi çeken 10 sakin şehrini derledik. İyi okumalar!

10 – Bergen

Photo by Xiaoyang Ou on Unsplash

Avrupa, doğa ve sakinlik üçgeninde akla ilk gelen ülkelerden Norveç’in güneybatısında fyordlarla çevrili bir şehir. Renki ahşap evleri ile şehir mimarisi, yanı başındaki Fløyen Dağı ile doğası Bergen’i iyi bir haftasonu kaçamağı yapıyor.

Bergen Otellerine Göz At >

9 – Como

Photo by Jesper Brouwers on Unsplash

Como şehri Kuzey İtalya’da, Como Gölü’nün ise güneyinde yer alıyor. Katedralleri, müzeleri ve Alplerin hemen altında yer alması Como’yu cazip bir seyahat noktası haline getiriyor. Como aynı zamanda Holywood filmleri için de popüler bir nokta. Ocean’s 12 filmini izlemiş miydiniz? Peki ya James Bond filmi olan Casino Royale’i? Ünlü aktör George Clooney de Como Şehri sakinleri arasında.

Como Otellerine Göz At>

8- Capri

Photo by Ellena McGuinness on Unsplash

Italya’dan devam ediyoruz; ama bu sefer en güneyinden. Capri, Napoli açıklarında 15.000 nüfuslu bir ada şehri. Limoncello’nun anavatanı. Ada açıkları özellikle yaz aylarında Avrupa’nın zenginleri ve yatlarının ilgisini çekiyor. Diler Capri’de kalın, dilerseniz Napoli’den feribotla günübirlik bir gezi düzenleyin, ama yolunuz Güney İtalya’ya düşerse mutlaka uğrayın.

Napoli Otellerine Göz At >

7- Kotor

Photo by Faruk Kaymak on Unsplash

Listemize Adriyatik’ten de bir şehir ekleyelim dedik ve Kotor’u seçtik. Kotor, Karadağ’da yer alan bir kale şehri. Birkaç yıl öncesine kadar Avrupa’da pek popüler olmayan bu destinasyon son yıllarda Türk turistler için de vize muafiyetinden dolayı uğrak bir nokta.

Kotor Otellerine Göz At >

6- Asos

Photo by Mac McDade on Unsplash

Komşunun diğer tarafı. Yunanistan’ın Kefalonya adasının kuzeyinde yer alan bir kale kasabası. Yaz aylarında Yunan Adaları’nı ziyaret etmek isteyen ama kalabalıklardan çok hoşlanmayan turistler için sakin bir rota.

Asos Otellerine Göz At >

5- Hallstatt

Photo by Willian Justen de Vasconcellos on Unsplash

Hallstatt Avusturya’nın Salzburg şehrine yakın ufak bir kasaba. 16. yüzyıl Alp mimarisi ve tamamen Alp dağları ile çevrili olması Hallstatt’ı oldukça sakin bir bölge haline getiriyor. Hallstatt bölgesi aynı zamanda Dünya’nın eski tuz madenine sahip bölgedir.

Hallstatt Otellerine Göz At >

4- Reykjavik

Photo by Frank Denney on Unsplash

Yaz aylarında biraz soğuk hava arayanları da unutmadık. Reykjavik, ufak bir ülke olan İzlanda’nın ufak başkenti, resimde görmüş olduğunuz Blue Lagoon termal havuzlarına ev sahipliği yapıyor.

Reykjavik Otellerine Göz At >

3- Tenerife

Photo by Andreas M on Unsplash

Mümkünse Avrupa anakarasından bile uzak olsun diyenler için Atlantik okyanusu üzerine İspanya’nın Kanarya Adaları’nda bulunan Tenerife şehri bulunuyor. Volkanik bir ada olan Kanarya Adaları plajları, resortları ve gece hayatıyla ünlü.

Tenerife Otellerine Göz At >

2- Rocamadour

Photo by Pascal Bernardon on Unsplash

Güney Fransa’da bir uçurumun ucuna yerleşmiş ufak bir kasaba. Orta çağ tarihinin bütün özelliklerini taşıyan bu kasaba. UNESCO koruma listesindeki bu kasabaya en yakın büyük şehir yaklaşık 4 saat uzaklıkta.

Rocamadour Otellerine Göz At >

1- Zadar

Photo by Sidharth Bhatia on Unsplash

Hırvatistan’ın Dalmaçya Sahilleri’ne kıyısı olan bu şehri Zadar, hem tarihte birçok ulusun egemenliği altında bulunmasının sonucu olan şehir mimarisi ve tarihi, hem de mükemmel doğal güzelliklere olan yakınlığıyla güzel bir kırma tatil fırsatı sunuyor.

Zadar Otellerine Göz At>

Photo by Bas van den Eijkhof on Unsplash

Sen de bu listedeki şehirler veya daha fazlasını ziyaret etmeye özlem duyuyorsan, yalnız değilsin. Artıway’de seyahat rezervasyonlarını para iadelerinden faydalanarak yapan birçok gezer var. Sen de aramıza katılıp bundan sonraki seyahatlerini ucuza getirebilirsin.

Mutlu Seyahatler | Emir

Henüz Artıway’li değil misin?

Şimdi Katıl

Yorumlar (0)

Comments are closed here.

Tüm Yazılar

YUKARI