Üye ol

yeni üye

Profilim

zaten üyeyim

AliExpress’ten Alışveriş Rehberi: Elektronikten Çok Daha Fazlası

aliexpress

AliExpress deyince akla gelen ilk şeye elektronik ürünler. Bunun sebebi AliExpress mağazasınındaki üreticilerin ve satıcıların ürünleri kullanıcılara toptan fiyatına perakende bir şekilde sunabilmesi. Ancak AliExpress’teki ürün yelpazesi yalnızca elektronikten çok daha geniş ve herkese hitap ediyor. Ürünler Çin’den geldiği ve kalite standartları çok gözetilemediği için AliExpress’ten alışveriş yaparken kötü süprizlerle karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Bu noktalara dikkat ederseniz, en garip, en ilgi çekici, en son trend ve marka kalitesindeki ürünler arkadaşlarınınızın aldığının 3’te biri veya daha düşük fiyatlara getirebilirsiniz. AliExpress’te alışveriş yapmayı bilenlerin ceplerinde kalan para tüm online alışverişçilerden daha fazla 😉 Üstüne üstlük Bonusway‘den alacağın para iadesi de cabası. Bu yüzden AliExpress’te dikkat etmen gerek noktaları ve bizim en ilgimizi çeken ürünleri senin için yazmak istedik.

AliExpress’te Alışveriş Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

1. Reviewları mutlaka okuyun

AliExpress’te farklı satıcılarda aynı ürünleri bulabilirsin, ve büyük ihtimalle hepsinin fotoğrafı kopyalanmış ve yapıştırılmış gibi görünüyor. Çünkü öyle. Aldığın ürün bir ay sonra kapına geldiğinde, kutuyu heyecanla açtığında karşına çıkan ürünün gülümsemeni aniden silmemesi için reviewları mutlaka okumalısın. Burada birçok farklı alışverişçi ürünün tasvir edilen ürün olup olmadığını, belirtilen tarihte gelip gelmediğini veya ürünün bozuk çıkıp çıkmadığını büyük ihtimalle belirtecektir. Reviewları okuyarak karın ağrısından kurtulabilirsin.

Screen Shot 2016-09-23 at 12.58.11

Hatta bu reviewlarda ürünün alıcılar tarafından çekilmiş fotoğraflarını bile bulabilirsin. Ama bir uyarı, yabancı dildeki reviewlar AliExpress’in tamamında olduğu gibi Google Translate gibi bir hizmet tarafından çevrilmiş olacak, yani garip cümleler görürsen şaşırma!

2. Ücretsiz teslimatı seçin

Alışverişini tamamlarken birçok posta seçeneği göreceksin. Ürünlerin büyük kısmında ücretsiz gönderim yapan hizmetler göreceksin(China Post Air gibi). Bu hizmetler ücretli olan seçeneklerden daha yavaş geliyor diye birşey yok. Hangi hizmeti seçersen seç ürünün gelmesi uzun veya kısa sürebilir.

3. Ürün beklediğiniz gibi değilse siparişinizi iptal edin

Ürün beklediğinizden düşük kalite ise, resimde görünen veya tasvir edilen ürün değilse veya bozuk ise siparişinizi iptal edebilirsiniz. Birçok durumda paranız size iade edilecektir.

4. Yorum bırakın

Sizin gibi diğer alışverişçilere yardımcı olmak için mutlaka yorum bırakmayı unutmayın. Yorumunuzda ürününün teslimat süresinden, kalitesinden veya tasvir edilip edilmediğinden bahsetmeniz herkese yardımcı olacaktır.

5. Bonusway kullanın

AliExpress’ten alışveriş yaparak zaten büyük bir tasarruf sağladınız. Birde bunun üzerine Bonusway’den alacağın %5,5 bonusu ekleyerek alışverişlerini maximize etmiş olursun. Bonusway’i kullanmanın iki yolu var buradan giriş yaparak üye olabilirsin.

Screen Shot 2016-09-23 at 14.24.06

Mağazalar arasından AliExpress’i seçip, mağazaya gidip alışveriş yapman yeterli. %5,5 Bonusun hesabına yarım saat içinde yansıyacaktır. Bonusway ile alışveriş yapmamanın ikinci ve daha kolay olan yolu ise Tarayıcı eklentisini kullanmak. Tarayıcı eklentisini buradan indirebilirsin.

Screen Shot 2016-09-23 at 14.46.34

Tarayıcı eklentisi Bonusway’de bulunan herhangi bir mağazaya uğradığında seni uyararak hiç bir bonus kaçırmamanı sağlayacaktır.

AliExpress’ten Neler Almalı?

AliExpress’te ihtiyacın olmayan ama çok istediğin bir çok ürün bulacaksın. En iyi yanı da çok ucuz oldukları için bu ürünleri alırken suçluluk duygusu hissetmeye gerek yok. Bazen kendine beğendiğin bir ürünü alırken çok ucuz olduğu için “Şundan iki-üç tane alayım” demek isteyebilirsin. AliExpress’teki ürünler çok güzel hediyelik oluyor haberin olsun. Mesela;

1.Bu ince cüzdan

ince cüzdan

Bazen evden çıkarken kimlik bir kart ve birazda nakit taşıyabileceğim ince ve hafif bir cüzdanım olsun diyor musun? Eğer öyleyse bu cüzdan tam senlik.

2.Bu minicik Bluetooth kulaklık

Screen Shot 2016-09-23 at 13.40.13

Apple’ın atağı ile kablosuz kulaklıkların çok gündemde olduğu şu dönemde yalnızca 4 Dolar’a bu kulaklığa sahip olabilirsin.

3.Bu Harley Quinn T-Shirt’ü

Screen Shot 2016-09-23 at 13.43.56

Suicide Squad filmindeki perfomansıyla bizi kendisine hayran bırakan Margot Robbie’nin karakteri olan Harley’nin filmde giydiği T-Shirt ile bu sezonun kostüm partilerinde herkesin dikkatini çekebilirsin.

4.Bu mıknatıslı Batman para tutacı

Screen Shot 2016-09-23 at 13.47.49

Bu para tutacı ile kendini Batman gibi hissetmekten alamayacaksın. Yalnızca 3 Dolar olduğuna inanabiliyor musun?

5. Bu polioelfin kablo tamiri tübü

Screen Shot 2016-09-23 at 13.58.51

Telefon şarj kablolarının ve kulaklıklarının aldıktan bir hafta sonra ucundan tam bir santim uzağındaki o hassas yerden kırılmalarından sıkıldın mı? Elektrik çarpılmaktan mı korkuyorsun? Bu tübü kablonun üzerine geçirip bir çakmak veya saç kurutma makinesi ile ısıttığında küçülerek kablonun etrafını sarıyor. Kırılan kabloları tamir edebilir veya kablo kırılmadan önce uygulayarak kırılmalarını önleyebilirsin.

Arda | Bonusway
Henüz Bonusway’li değil misin?

1078

Yorumlar (2)

Emre Seyda Yıldırım.
03.12.2016 03:47

Bişey sorucam benim şuanda 10tl bonus param Var Onu nasıl Harcıyabilirim ?

    Bonusway
    11.12.2016 14:15

    Merhaba Emre Bey,

    Her türlü sorunuz ile ilgili iletisim@artiway.com.tr ile iletişime geçebilirsiniz. Mutlu alışverişler dileriz.

Tüm Yazılar

YUKARI